Hoe kies je de perfecte locatie voor jouw personal branding shoot?

22.01.2022 | Fotografie, Branding

Prijspakketten voor branding, fotografie en webdesignIs de locatie die je kiest voor je Personal Branding shoot belangrijk?

Ik geloof alvast van wel.

De keuze van locatie van je Personal Branding Shoot kan een grote impact hebben op het eindresultaat van je foto’s. Ik durf zelfs zeggen: HEEFT een grote impact op het resultaat. De look en feel van je foto’s hebben net zoals je andere brandingselementen (logo, website,…) een invloed op jouw (ideale) klanten. Dus iedere keuze die je maakt voor zo’n sessie (kledij, locatie,…) maak je best weloverwogen.

Mijn werk als branding fotograaf is jou beelden bezorgen die je droomklanten gaan aanspreken. Daarom gaat er aan een branding shoot ook altijd een (online) gesprek vooraf. We gaan dieper in op de waarden van je onderneming, wie je bent en waar je voor staat EN op de vibe die je wil creëren in je foto’s. Dit alles zorgt er mee voor dat je achteraf foto’s in handen in hebt waarop je trots kan zijn.

Heb je een eigen handelszaak, bureau of ontvangstruimte voor je klanten? Dan is dat misschien wel de perfecte locatie voor jouw shoot.

Beschik je niet over een eigen praktijkruimte of vind je je bureau niet zo aantrekkelijk? Dan moet je op zoek naar een geschikte locatie.

Een ideale locatie vinden voor je personal branding shoot moet echt geen lange zoektocht zijn. Sowieso help ik je er graag mee.

Zolang dat er genoeg natuurlijk licht en ruimte aanwezig is, zijn er veel mogelijkheden.

Enkele opties:

Hotels & feestzalen

Vaak heb je hier indoor en outdoor mogelijkheden. Zeker tijdens de week zijn er in een hotel wel wat mogelijkheden overdag. Contacteer ze en vraag naar wat de mogelijkheden zijn. Vaak krijg je een speciale prijs en moet je geen hele nacht boeken.

Airbnb

Hier vind je veel verborgen parels! Een shoot in een Airbnb zorgt er voor dat je niet gestoord wordt en je hebt de hele ruimte voor jezelf. Er is plaats om je om te kleden en er zijn tal van mogelijkheden qua setting (tafel, bed, grond, terras,…) Zorg wel dat je toestemming van de host hebt om foto’s te maken zodat je ze kan nadien kan en mag gebruiken. Ook hier kan je soms een deal slaan wanneer je de Airbnb maar voor enkele uren wil gebruiken.

personal branding fotografieCafé, koffiehuis, restaurant

Ze zijn niet altijd gemakkelijk te vinden: horeca-plaatsen met veel natuurlijke lichtinval. Als je geluk hebt om er één te vinden, is het vaak wel een leuke locatie om te shooten. Ook hier weer: vraag toestemming om te fotograferen.

Hier moet je jezelf ook de vraag stellen: doe ik de shoot tijdens de openingsuren? Vaak is dit gratis, maar hou er wel rekening mee dat er andere klanten aanwezig zijn en de ideale plaatsen aan het raam dan wel eens bezet kunnen zijn.
Doe je het tijdens een sluitingsdag? Wees je bewust dat er dan wel een klein bedrag kan gevraagd worden. Voordeel is wel dat je ongestoord kan shooten.

Huis van vrienden

Misschien hebben vrienden van je wel een huis dat helemaal bij je branding past. Stel hen de vraag en wie weet krijg je hun huis wel beschikbaar voor enkele uurtjes.

Openbare locaties Dorien van D/vers

Heb je weinig tot geen budget? Dan zijn sommige openbare locaties misschien wel een optie. De foyer van een cultuurcentrum, een stadhuis, of gewoonweg een park bij jou in de buurt. Want ja: ook outdoor zijn er genoeg locaties voor een personal branding shoot!

Ik hoop alvast dat bovenstaande tips je hebben geholpen. Ben je klaar om je onderneming tot een volgend level te brengen met professionele foto’s?