5 kenmerken van een goed en werkend logo

21.09.2021 | Branding

Het hele idee achter een goed en werkend logo is het communiceren met de kijker en er zorgen voor herkenbaarheid en aantrekkingskracht. Wanneer ik een logo ontwerp zorg ik ervoor dat het jouw bedrijf definieert. En daarbij hou ik volgende 5 richtlijnen in mijn achterhoofd.

Simpel en eenvoudig

Je logo moet in één op slag te herkennen zijn door (potentiële) klanten. Een goed logo zorgt vaak voor een kwinkslag, iets onverwachts en is natuurlijk uniek. En dit alles zonder ingewikkelde vormen en het gebruik van een heel arsenaal aan kleuren. Ik probeer het aantal kleuren vaak te beperken tot maximum 4 kleuren; en liefst gebruik ik er maar 2.

Tijdloos

Een goed werkend logo is tijdloos. Ga dus niet te hard mee in de trends van het moment maar durf verder te kijken in de toekomst. Investeren in een goed logo kost tijd en geld. Zorg er dan ook voor dat het rendeert en ook over 10 jaar nog werkt.

Herkenbaar

Een effectief logo moet blijven hangen bij de mensen. Wanneer ze je logo een tweede keer terugzien moeten ze de link met jouw onderneming maken. Waarom? Het duurt minstens 7 keer voordat mensen je spontaan zullen herinneren en overgaan tot actie.

Veelzijdig

Een goed logo kan gebruikt worden in een waaier van formaten en kleuren. Een voorbeeld? Zowel op een kleine pen als op een vliegtuig moet het lees- en herkenbaar zijn.

Aangepast aan de doelgroep

Een logo werkt pas als het past bij de doelgroep van het bedrijf, organisatie of persoon waar het bij hoort. Zo kan het logo van een speelgoedwinkel felle kleuren en speelse vormen hebben; bij het logo van een advocatenkantoor werkt dit jammer genoeg niet en zal het kantoor niet serieus genomen worden.